Romankurs - 05.09.2022

Välkommen till EasyWrite - din litterära familj!

I den här kursen får du tillgång till en mängd skrivverktyg, svar på alla dina frågor om romanskrivande och författarskap, inspiration från framstående profiler inom bokbranschen, stöd i skrivprocessen, nya vänner och en bra arbetsmiljö som du kommer ha mycket glädje av i ditt framtida skrivande. Vi ser fram emot att lära känna dig och dela med oss av vår kunskap och våra bästa tips!

Målet med vår fantastiska romankurs är att ge dig det du behöver för att skriva en riktigt bra roman. Är du redo att förverkliga din dröm?

 

Videolektioner

Själva inlärningsfasen av kursen pågår under de 10 första veckorna. Varje vecka får du tillgång till en ny modul som innehåller skriftligt material och en videolektion om skrivhantverket. Det skriftliga materialet är uppbyggt på ett pedagogiskt och inspirerande sätt och innehåller specifika förklaringar, exempel och övningar. I videolektionen förklarar och utvecklar vi veckans tema ytterligare.

 

Frågewebbinarier

De första 10 veckorna håller vi även ett frågewebbinarium live för alla kursdeltagare. På frågewebbinarierna kan du ställa frågor om allt du undrar över. Om du inte har möjlighet att delta live är det ingen fara, du kan se frågewebbinariet i efterhand och det finns tillgängligt under hela året.

 

Inspirationswebbinarier

Utöver det som ingår i romankursen håller vi även i 10 inspirationswebbinarier. Som deltagare i romankursen har du tillgång till dessa under ett helt år. Inspirationswebbinarierna gästas av kända författare, redaktörer och andra profiler i bokbranschen som delar med sig av tips och verktyg till den som drömmer om att lyckas som författare.

 

Textåterkoppling - att lära sig att ta emot och ge konstruktiv kritik

Kursen går igenom allt du behöver för att slutföra din roman, inklusive hur du redigerar manuset och gör det redo att skickas till utgivare. Vi kommer bland annat att fokusera på redigering och på att ge och ta emot kritik. Som en del av kursen kommer en professionell redaktör att ge dig feedback på en synopsis och en text som består av upp till 1000 ord. Du kommer även ha möjlighet att läsa och granska andra deltagares texter på max 1000 ord och få feedback på din egen text. Deltagarna delas in i grupper om tre och läser och ger anonym feedback till varandra (att delta är självklart frivilligt). Du har även tillgång till EasyWrites pilotläsarprogram där du kan läsa och ge feedback på andra användares texter (delar av eller hela manus).

 

Professionell manusutveckling

Om du har köpt Standard- eller Propaketet ingår en manusbedömning i kurspriset. En redaktör går noggrant igenom ditt manus och tittar på vad som fungerar och vad som behöver utvecklas. Du får specifika tips om hur du kan arbeta med att förbättra ditt manus. Detta ger dig en stor fördel i kampen för att ta dig igenom förläggarnas nålsöga. Du kan använda din manusbedömning när som helst under kursåret. Här är vad du får:

Standardpaketet: Manusutveckling 1 (max. 17 500 ord, cirka 50 sidor + synopsis). Du får en skriftlig bedömning på minst 1 sida och kommentarer direkt i manuset.

Propaketet: Manusutveckling 4 (max. 70 000 ord, cirka 200 sidor + synopsis). Du får en skriftlig bedömning och kommentarer direkt i manuset. Dessutom ingår en timmes muntlig eller skriftlig konversation med redaktören.

 

Eget arbete

När du har lärt dig hantverket gäller det att skriva, skriva, skriva. Utbildning och insikt behövs för att utveckla skrivfärdigheterna. Många av kursdeltagarna får sina första aha-upplevelser redan i början av kursen och märker snabbt hur de kan förbättra sina texter. För att dra full nytta av kursen rekommenderar vi att du avsätter tid att skriva varje dag - om så bara 10 minuter.

Om du vill göra en intensivversion av de första 10 veckorna av kursen, gå igenom allt material i modulerna, titta på videolektionen och delta i frågewebbinariet, samt vara aktiv i gruppforumet, bör du räkna med att lägga ungefär 4–6 timmar varje vecka utöver ditt eget skrivande. Det är inte alltid lätt att hitta den tiden i vardagen och därför är kursen utformad så att du har ett helt år på dig att gå igenom allt. Detta betyder att du kan välja att göra din egen tidsplan och ta kursen i din egen takt. Du missar alltså ingenting, även om du till exempel måste resa iväg under en period eller ha ledigt någon vecka.

Störst fördel av kursen får du dock om du är aktiv och använder alla resurser som ingår. Vi rekommenderar att du prioriterar att följa kursens webbinarier och videolektioner och aktivt delta i vårt forum, det kommer att ge dig nya vänner och stöd och uppmuntran då det känns motigt att skriva. Du kan även hitta bra pilotläsare som det finns möjlighet att fortsätta att samarbeta med även i framtiden.

 

Personlig vägledning

EasyWrite-teamet är tillgängligt under hela kursen. Vi hjälper dig med dina skrivutmaningar i vårt slutna forum och på frågewebbinarierna. Inga frågor är dumma, det finns alltid någon annan som undrar precis samma sak!

Den intensiva delen av gruppkursen – när vi går igenom allt material – avslutas i vecka 45. Men naturligtvis har du tillgång till de gemensamma frågewebbinarierna, videolektionerna, allt skriftligt material och kursens webbinarier under ett helt år, så att du kan arbeta i din egen takt. Och du kommer att få uppmuntran, stöd och svar på dina frågor i EasyWrites forum så länge du vill.

 

Frågor?

- För tekniska frågor, information om kursen eller EasyWrite, skicka ett e-postmeddelande till: post@easywrite.se

- För frågor om uteblivna fakturor eller liknande som rör betalningen, skicka ett e-postmeddelande till: swp@sveaekonomi.se eller kontakta SVEA via telefon: 08-514 931 13

 

Välkommen till din litterära familj! Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå din dröm.

)

Romankurs grupp (basic)
Kr 9.900,00
EasyWrites digitala romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig feedback på synopsis
- Skriftlig feedback på valfri text (1000 ord)
- 10 kurswebbinarier - "Frågewebbinarier" med Frida Skybäck
- Inspirationswebbinarier
- Tillgång till EasyWrites gruppforum på Facebook
- Tillgång till kursen och inspelade webbinarier i ett år
Romankurs grupp (standard)
Kr 11.900,00
EasyWrites digitala romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig feedback på synopsis
- Skriftlig feedback på valfri text (1000 ord)
- Manusutveckling 1 på 17500 ord (kan uppgraderas)
- 10 kurswebbinarier - "Frågewebbinarier" med Frida Skybäck
- Inspirationswebbinarier
- Tillgång till EasyWrites gruppforum på Facebook
- Tillgång till kursen och inspelade webbinarier i ett år
Romankurs grupp (pro)
Kr 15.900,00
EasyWrites digitala romankurs (10 kursmoduler)
- Skriftlig feedback på synopsis
- Skriftlig feedback på valfri text (1000 ord)
- Manusutveckling 4 (70 000 ord, ca. 200 sidor)
- 1 timme muntligt eller skriftligt samtal med redaktör
- 10 kurswebbinarier - "Frågewebbinarier" med Frida Skybäck
- Inspirationswebbinarier
- Tillgång till EasyWrites gruppforum på Facebook
- Tillgång till kursen och inspelade webbinarier i ett år