Barnbokskurs - Repriskurs

Välkommen till EasyWrite. Vi glädjer oss till att hjälpa dig nå din författardröm!

Från 5.900,00 kronor Köp kursen
Foto: test

Välkommen till EasyWrite - din litterära familj!

Drömmer du om att skriva den där barnboken som läses av många, om och om igen, och aldrig glöms bort?

EasyWrites barnbokskurs är skräddarsydd för dig som vill skriva fängslande för barn och ungdomar!

Kursens innehåll är planerad av barn- och ungdomsboksförfattarna Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson

 

Videolektioner

Själva inlärningsfasen av kursen pågår under de 10 första veckorna. Varje vecka får du tillgång till en ny modul som innehåller skriftligt material och en videolektion om skrivhantverket. Det skriftliga materialet är uppbyggt på ett pedagogiskt och inspirerande sätt och innehåller specifika förklaringar, exempel och övningar. I videolektionen förklarar och utvecklar vi veckans tema ytterligare.

 

Dessutom får du tillgång till inspelade frågewebbinarier från vårens kurs Att skriva för barn och unga. Där kan du se svar Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson gett till kursdeltagarnas frågor samt få extra boktips av dem.

 

Inspirationswebbinarier

Utöver det som ingår i kursen håller vi även i inspirationswebbinarier. Som deltagare i kursen har du tillgång till dessa under ett helt år. Inspirationswebbinarierna gästas av kända författare, redaktörer och andra profiler i bokbranschen som delar med sig av tips och verktyg till den som drömmer om att lyckas som författare.

 

Respons på din text
Kursen går igenom allt du behöver för att slutföra din bok, inklusive hur du redigerar manuset och gör det klart för inlämning till förlag. Du kan skicka in din synopsis och en valfri text på upp till 1000 ord och få textrespons av en professionell redaktör.

 

Professionell manusutveckling - Standard och Pro
Om du har köpt Standard- eller Propaketet är också en manusutvärdering inkluderad i kurspriset. Då går en redaktör grundligt igenom ditt manus och ger dig feedback på vad som fungerar och vad som kan utvecklas. Du får konkreta tips om vad du kan jobba vidare med för att förbättra din berättelse. Det ger dig en stor fördel i kampen för att komma genom nålsögat hos förlagen. Du kan använda manusutvecklingen när som helst under kursåret.

Det här är extrainnehållet i Standard och Pro-paketen: 

  • Standardpaketet:
    • Manusutveckling 1 (max 17 500 ord, cirka 50 sidor). Du får både en skriftlig utvärdering och kommentarer direkt i manuset.

  • Propaketet:
    • Manusutveckling 4 (70 000 ord, cirka 200 sidor). Du får både en skriftlig utvärdering och kommentarer direkt i manuset.
    • 1 timmas coaching med redaktör. Coachingen genomförs antingen som ett samtal eller skriftligt. Här får du en unik chans till att diskutera ditt manus med en redaktör.

 

Eget arbete

När du har lärt dig hantverket gäller det att skriva, skriva, skriva. Utbildning och insikt behövs för att utveckla skrivfärdigheterna. Många av kursdeltagarna får sina första aha-upplevelser redan i början av kursen och märker snabbt hur de kan förbättra sina texter. För att dra full nytta av kursen rekommenderar vi att du avsätter tid att skriva varje dag - om så bara 10 minuter.

Om du vill göra en intensivversion av de första 10 veckorna av kursen, gå igenom allt material i modulerna, samt titta på videolektionen, bör du räkna med att lägga ungefär 4 timmar varje vecka utöver ditt eget skrivande. Det är inte alltid lätt att hitta den tiden i vardagen och därför är kursen utformad så att du har ett helt år på dig att gå igenom allt. Detta betyder att du kan välja att göra din egen tidsplan och ta kursen i din egen takt. Du missar alltså ingenting, även om du till exempel måste resa iväg under en period eller ha ledigt någon vecka.

Störst fördel av kursen får du dock om du är aktiv och använder alla resurser som ingår.

Personlig vägledning

EasyWrite-teamet är tillgängligt under hela kursen. Vi hjälper dig med dina skrivutmaningar. Inga frågor är dumma, det finns alltid någon annan som undrar precis samma sak!

Du har naturligtvis tillgång till kursens materialunder ett helt år, så att du kan arbeta i din egen takt. Och du kommer att få uppmuntran, stöd och svar på dina frågor så länge du vill.

 

Frågor?

- För tekniska frågor, information om kursen eller EasyWrite, skicka ett e-postmeddelande till: post@easywrite.se

- För frågor om uteblivna fakturor eller liknande som rör betalningen, skicka ett e-postmeddelande till: swp@sveaekonomi.se eller kontakta SVEA via telefon: 08-514 931 13

 

Välkommen till din litterära familj! Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå din dröm.

Barnbokskurs - Repriskurs


course-image Från 5.900,00 kronor

Att skriva för barn och unga grupp (basic)

SEK 5.900,00

Beställ
EasyWrites digitala barnbokkurs (10 kursmoduler)
Skriftlig feedback på synopsis
Skriftlig feedback på valfri text (1000 ord)
10 videolektioner skapade av Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson
Inspirationswebbinarier
Tillgång till kursen och allt material i ett år

Att skriva för barn och unga grupp (standard)

SEK 7.300,00

Beställ
EasyWrites digitala barnbokkurs (10 kursmoduler)
Skriftlig feedback på synopsis
Skriftlig feedback på valfri text (1000 ord)
Manusutveckling 1 på 17500 ord (kan uppgraderas)
10 videolektioner skapade av Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson
Inspirationswebbinarier
Tillgång till kursens material i ett år

Att skriva för barn och unga grupp (pro)

SEK 10.900,00

Beställ
EasyWrites digitala barnbokkurs (10 kursmoduler)
Skriftlig feedback på synopsis
Skriftlig feedback på valfri text (1000 ord)
Manusutveckling 4 (70 000 ord, ca. 200 sidor)
1 timmes muntligt eller skriftligt samtal med en redaktör
10 videolektioner skapade av Johanna Lindbäck och Sara Ohlsson
Inspirationswebbinarier
Tillgång till kursens material i ett år

Här är din kursplan!                                                

 

DATUM

TEMA

BESKRIVNING

VECKA 1

 

Introduktion. Kom i gång och hitta din historia

 

 

Modul 1

Videolektion 1 
 

Introduktion. Bli bekant med olika åldersgrupper och genrer. Hitta den röda tråden i din berättelse.

   

 

VECKA 2

 

Handling, struktur och scener

 

 

Modul 2

Videolektion 2 

I det här steget går vi på djupet med handling och struktur, och ger dig en metod för att skapa en välkomponerad berättelse med bra spänningskurvor. Du lär dig hur du ser till att berättelsen fångar från början till slut, att få handlingen att hänga ihop och att det yttre och inre berättandet stöder varandra. Vi berättar vad du behöver ha med i varje scen för att boken ska göra intryck på läsaren.

 

 

 

 

Inlämningsuppgift

Inlämning av din synopsis – deadline sön kl. 23:59.

VECKA 3

 

Skapa oförglömliga och trovärdiga karaktärer

 

 

Modul 3

Videolektion 3 

Skapa oförglömliga och trovärdiga karaktärer. Vi ger dig en metod för att skapa karaktärer med djup, som utvecklas och driver berättelsen framåt. Du får verktyg för att ge karaktärerna en röst och skriva bra dialoger.

 

 

 

VECKA 4

Röst, språk och litterära verktyg

 

 

Modul 4

Videolektion 4 

Språkliga verktyg. Vad betyder "show, don´t tell" och hur använder vi det i praktiken? Kan man tillåta sig själv att använda klichéer? Vi går igenom användningen av bildspråk, undertexter, berättande och synvinkel, röst, rytm och hur man använder språket för att styra tempo och spänning.

 

   

VECKA 5

 

Ungdomsböcker och young adult

 

 

Modul 5

Videolektion 5 
 

Målgruppen 12 år och uppåt, och alla utmaningar med att skriva för dem. För den här åldern kan vi skriva riktigt komplexa romaner, samtidigt som det är en mycket svårflörtad läsargrupp. Hur hittar man rätt röst? Vilka teman är särskilt relevanta? Vad är skillnaden mellan en ungdomsbok och en vuxenbok? Och vad ligger precis mittemellan?

 

 

 

VECKA 6

 

Kapitelböcker

 

 

Modul 6

Videolektion 6 

Läsargrupperna 6–9 och 9-12 år, och hur världen växer under just de här åren – både i böckerna och verkligheten. Hur påverkar det våra historier? Och vad är ens en kapitelbok? Att skriva bra berättelser för de här läsarna är svårare än de flesta tror. Vi visar hur du undviker de vanligaste fallgroparna och skapar engagerande berättelser vad gäller både innehåll och språk.

 

   

VECKA 7

 

Bilderböcker

 

 

Modul 7

Videolektion 7 

Bilderböcker. Vad är viktigt att tänka på när du ska skriva en bilderbok? Hur lång bör den vara? Hur jobbar man med en illustratör, och hur hittar man en? I denna modul går vi igenom allt du behöver veta för att skapa en bra bilderbok.

   

 

 

Inlämningsuppgift

Inlämning av valfri text (upp till 1000 ord) – deadline sön kl. 23:59.

VECKA 8

 

Lättläst

 

 

Modul 8

Videolektion 8

Utgivningen av lättlästa böcker har exploderat de senaste åren. Men vad menas egentligen med lättläst? Vilka läsargrupper riktar man sig till? Och är lättläst lika med lättskrivet?

 

 

 
 

 

 

VECKA 9

Redigering

 

 

Modul 9

Videolektion 9 

Från gråsten till guld: hur lägger man upp redigeringsarbetet? Bli inte besviken om ditt första utkast är långt från boken du egentligen vill skriva. Det är bara ett råmanus! Nu ska du lära dig hur du bearbetar materialet. Konkreta tips och checklistor.

 

   

 

   

VECKA 10

 

Förlagsbranschen

 

 

Modul 10

Videolektion 10 

Du lär dig att skriva följebrev och skicka manuset till förlag. Hur hanterar man avslag och motgångar? Du får även inblick i förlagsbranschen, författarekonomi och egenutgivning.

   



 

 

Liknande kurser