Gratis minikurs - Sätt fart på din författardröm

Välkommen till EasyWrite. Vi glädjer oss till att hjälpa dig nå din författardröm!

I den här minikursen får du kraftfulla verktyg för att nå din författardröm. Målet är att du ska få ökat självförtroende i skrivandet, bli av med skrivskammen och lära dig verktyg för att bearbeta din text.

 

Utöver papper och penna behöver du bara en sak för att lyckas: fatta ett beslut.

 

  1. Besegra den inre kritikern – en gång för alla

Den inre kritikern är som ett ogräs som hindrar dina drömmar från att slå rot. Det här avsnittet innehåller ett kraftfullt verktyg för att bli kvitt skrivskammen en gång för alla.

Innan du har sett färdigt på det här avsnittet kommer du att ha tagit ditt första steg mot din författardröm.

*Skrivövning: Urscenen - den inre kritikern

 

  1. Allt skapas (minst) två gånger

Berättelsen du har inom dig är som ett frö som behöver din uppmärksamhet. Din uppgift är att kultivera den med hjälp av gestaltning och dramaturgi. Det är inte så svårt som du tror.

*huvudkaraktärens mål

*den ondskefulle antagonisten

*de magiska vändpunkterna

*akternas funktion

 

  1. Den gudomliga redigeringen

Öppna upp kanalerna till din inre författare och skriv så fort du kan. Skriv sedan om och om igen och förädla manus ända tills texten kan möta läsaren på egna ben.

*Om jag någon gång får förmånen att skriva en skrivhandledning ska den heta Den gudomliga redigeringen. För i redigeringen sker den stora magin då råmanus blir en färdig bok.

 

Cecilie Östby

Cecilie Östby har skrivit fyra romaner. Med den första spänningsromanen, Borta imorgon, vann hon Storytels krimtävling 2019 och när den kom ut 2021 hamnade den snabbt på topplistorna. Den senaste, Alter ego, kom ut i mars 2024.

Vid sidan av författarskapet arbetar Cecilie Östby som uppskattad förlagsredaktör och skrivhandledare. 

Hon har arbetat i nära 30 år som journalist, har läst litteraturvetenskap och gått Författarskolan vid Lunds universitet.

 

Kursens praktiska detaljer

Kursen innehåller tre lektioner som består av videolektioner och skrivövningar. Du får genast tillgång till alla lektioner när du beställer kursen. Kursen avslutas med ett webbinarium den 9/6 med kursens lärare, Cecilie Östby, där du kan ställa frågor och fördjupa dig ännu mer i kursens ämnen.

Du kommer att få skicka in en kort text till oss. Efter cirka fem arbetsdagar kommer du att få professionell feedback från en av våra redaktörer.

 

Gratis minikurs - Sätt fart på din författardröm


course-image

Kursen innehåller tre lektioner som består av videolektioner och skrivövningar. Du får genast tillgång till alla lektioner när du beställer kursen.

Liknande kurser